Sony патентує контролери-рукавички для шолома віртуальної реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony патентує контролери-рукавички для шолома віртуальної реальності

Технології&Авто
207
Компанія Sony розробляє спеціальні контролери, що носяться, і які можуть використовуватися разом з пристроями віртуальної реальності. Про це говорять відповідні патенти, виявлені мережевими джерелами.
Нагадаємо, що Sony створила шолом віртуальної реальності PlayStation VR. Цей гаджет оснащений екраном OLED з діагоналлю 5,7 дюйма і роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів. Дисплей забезпечує збільшене поле огляду без ефекту розмиття при поворотах голови.
Ігри для PlayStation VR можуть працювати з частотою оновлення 120 кадрів в секунду. У поєднанні з високою продуктивністю приставки PlayStation 4 це забезпечить чудову якість зображення. До речі, для роботи шолома буде потрібно додатковий процесорний блок. Цей зовнішній модуль буде виконувати «основну частину важкого навантаження», тобто візьме на себе обробку візуального контенту і супутнього аудіо.
Що стосується патентування контролерів, то вони виконані у вигляді рукавичок. Такі маніпулятори зможуть відстежувати рухи рук, що дозволить взаємодіяти з об’єктами у віртуальному середовищі. Крім того, йдеться про наявність датчиків тиску, які зможуть розпізнавати дотики до різних поверхонь.
Про можливі терміни появи описаних контролерів на ринку, на жаль, нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас