У РФ представили перший масовий комп'ютер на процесорі «Байкал-Т1» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ представили перший масовий комп'ютер на процесорі «Байкал-Т1»

Технології&Авто
4919
Російська компанія «Т-Платформи» представила перший масовий комп’ютер на процесорі «Байкал-Т1», призначений для створення автоматизованих робочих місць. Новинка, що отримала назву «Таволга Термінал», виконана в моноблочному форм-факторі і, за словами виробника, може використовуватися в якості робочої станції під управлінням ОС Linux, а також як «тонкий клієнт», що забезпечує віддалений доступ до додатків через веб-браузер або з використанням таких протоколів, як RDP або VNC.
Дисплей моноблока «Таволга Термінал» розміром 21,5 дюйма по діагоналі характеризується роздільною здатністю Full HD. Плани виробника також включають випуск модифікації в компактному настільному корпусі без вбудованого екрану.
Завдяки апаратному прискорювачу, який підтримує ГОСТ 28147-89, процесори «Байкал-Т1» мають сумісність з сертифікованими програмно-апаратними засобами шифрування. За даними «Т-Платформ», зараз до роботи в складі АРМ «Таволга Термінал» готуються відразу кілька російських засобів захисту інформації.
«Таволга Термінал», який дозволяє підключати як до стандартної мережі Gigabit Ethernet, побудованої за технологією 1000BASE-T, так і до оптоволоконної мережі. Два порти Gigabit Ethernet і апаратна підтримка віртуалізації на рівні процесора дозволяють одночасно підключатися до двох незалежних локальних мереж і працювати з декількома ізольованими одна від одної екземплярами ОС. Це дозволяє надійно захистити внутрішню мережу підприємства від атак з інтернету.
Пристрій вже доступний для замовлення, вартість, на жаль, не повідомляється. Перші великі поставки заплановані на другий квартал.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас