В Австралії планують представити цифрову версію національної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії планують представити цифрову версію національної валюти

Фінтех і Картки
395
Австралія може представити цифрову версію австралійського долара, заявив глава центробанку країни. Правда, за його словами, будь-яка цифрова валюта, підтримувана державою, це плани на віддалене майбутнє, і швидше за все, вона буде використовуватися паралельно з традиційними банкнотами і монетами.
Глава Ради по платіжних системах Резервного банку Автралії Тоні Річардс вважає, що в зв’язку зі зменшенням використання готівки і чеків, електронна валюта може з’явитися вже в середньостроковій перспективі.
У своїй доповіді Річардс зазначив, що приватні валюти на зразок Bitcoin навряд чи зможуть повністю витіснити національні валюти, але вони підвищують інтерес до потенціалу розподілених реєстрів.
“Ймовірно, модель буде виглядати таким чином, що випускати національну електронну валюту буде центральний банк, а верифікацію розподілу і переказів здійснюватимуть уповноважені органи (які можуть як включати, так і не включати існуючі фінансові установи”, – заявив Річардс в своєму виступі.
Він також додав, що Австралія – не перша країна, яка розглядає можливість впровадження цифрових версій національних валют. Раніше аналогічну ідею озвучили влади Великобританії, Канади та Китаю. Електронний варіант австралійського долара може з’явитися в “більш віддаленому майбутньому” і буде використовуватися нарівні з банкнотами.
Свої слова Річардс підкріпив цифрами, що ілюструють зменшення використання готівки та чеків в Автралії. Так, якщо в середині 90-х кількість чеків, виписаних за рік в середньому на одну людину, становила 50 одиниць, то в 2015 році аналогічний показник склав всього 6 одиниць
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас