Газова галузь Харківської області отримала майже 12 млн гривень інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газова галузь Харківської області отримала майже 12 млн гривень інвестицій

Енергетика
189
У 2015 році ПАТ “Харківгаз” інвестувало в розвиток газової галузі регіону та безпеку газових мереж 11,8 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.
Відзначається, що, незважаючи на вкрай важке фінансове становище, підприємству вдалося забезпечити стабільну і безаварійну доставку газу споживачам, своєчасно почати новий опалювальний період.
Роботи по підтримці в справному стані газових мереж здійснюються за рахунок тарифної виручки, яку отримує ПАТ “Харківгаз”. Зараз, за даними прес-служби, це близько 10% ціни газу.
“Більше 60% газопроводів, по яких газ доставляється в будинки споживачів, є державною власністю. Ці газопроводи також обслуговуються і ремонтуються за рахунок тарифної виручки ПАТ“Харківгаз”. Нашим клієнтам не важливо кому належить газопровід, головне це безпека і стабільність подачі газу в житло”, – повідомив голова правління ПАТ” Харківгаз “Євген Безкоровайний.
У 2015 році ПАТ “Харківгаз” направило 3,5 млн гривень на заміну обладнання і об’єктів газотранспортної системи, понад 6 млн гривень на безкоштовну установку лічильників газу в будинках споживачів. Уже зараз прилади обліку газу встановлені в 85% домоволодінь.
“Нашій компанії надходить тільки 1/10 коштів, які платять споживачі за газ. І, на жаль, цих коштів недостатньо для модернізації і поліпшення стану газових мереж”, – зазначив заступник голови правління з обліку газу ПАТ “Харківгаз” Юрій Маслюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас