Визначено країни з найнижчим рівнем корупції: На якому місці Україна (список) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначено країни з найнижчим рівнем корупції: На якому місці Україна (список)

Світ
7183
Некомерційна організація Transparency International опублікувала результати дослідження, присвяченого сприйняттю корупції в різних країнах світу. Воно стало основою для відповідного рейтингу — Corruption Perceptions Index 2015 (CPI).
Рейтинг базується саме на ставленні до корупції в кожній конкретній державі, оскільки фахівці організації впевнені, що офіційні дані щодо виявлених випадків корупції часто відображають лише ефективність роботи правоохоронних органів, а не реальну ситуацію з корупцією в країні.
Всього до списку Transparency International потрапили 167 держав, кожна отримала оцінку за 100-бальною шкалою, куди входять оцінки за ступенем сприйняття корупції в державних органах і бізнесі.
За підсумками 2015 року країнами з найнижчим рівнем корупції стали Данія, Фінляндія та Швеція. До першої десятки також увійшли: Нова Зеландія, Нідерланди, Норвегія, Швейцарія, Сінгапур, Канада, а Німеччина, Люксембург і Великобританія разом розмістилися на 10 місці.
Естонія – на 23-му місці, Польща – на 30-му, Чехія – на 37-му, Латвія – на 40-му, Білорусь – на 107-му, Росія – на 119-му між країнами Гайана і С’єрра-Леоне, Україна – на 130-му. Замикають рейтинг Афганістан, Північна Корея і Сомалі.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас