У Чехії кожному жителю хочуть забезпечити базовий банківський рахунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чехії кожному жителю хочуть забезпечити базовий банківський рахунок

Світ
1895
Уряд Чехії схвалив проект поправок до закону про банківські послуги, згідно з якою чеські банки будуть зобов’язані надавати кожному жителю країни базовий банківський рахунок, а його вартість стане контролюватися державою.
Якщо поправки схвалять у чеському парламенті, вони наберуть чинності вже у вересні цього року, передає видання Hospodářské Noviny.
Також нововведення передбачають єдину процедуру при зміні банківського рахунка та можливість порівняння ціни на аналогічні послуги в різних банках. При цьому зміни, розроблені Мінфіном у рамках вимог Єврокомісії, торкнуться лише фізосіб.
За даними ЄК, як мінімум 3 млн осіб в ЄС хотіли б відкрити рахунок, але отримали відмову від банків. Найчастіше причиною відмови стає нерегулярний дохід. Експерти Світового банку, в свою чергу, підрахували, що в Чехії в 2012 році 16,2% населення не мали банківського рахунку, з них 5% через те, що банк їм у цьому відмовив.
Крім того, в чеському Мін’юсті розробляється закон, який зобов’яже банки та кредитні компанії ретельніше перевіряти кредитоспроможність своїх клієнтів перед видачею позик.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас