Facebook підрахувала кількість користувачів Інтернету (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook підрахувала кількість користувачів Інтернету (інфографіка)

Технології&Авто
752
Компанія Facebook опублікувала результати чергового щорічного дослідження покриття Інтернетом населення нашої планети «State of Connectivity 2015: A Report on Global Internet Access». Аналогічне дослідження проводилося в 2014 році, і аналітики вирішили порівняти, як змінилася ситуація за рік.
Станом на кінець року близько 3,2 млрд людей мали доступ до Інтернет. У 2014 році цей показник склав 2,9 млрд людей. Таким чином, 43% жителів Землі «інтернетизовані». За оцінками Facebook, в останні десять років щороку кількість людей з Інтернетом збільшувалася приблизно на 200-300 млн. Незважаючи на стрімке зростання, 4,1 млрд населення все ще залишається без Мережі.
Серед основних бар’єрів щодо доступу до Інтернет Facebook відзначає: віддаленість інфраструктури, доступність (співвідношення ціни доступу до мережевої інфраструктури і доходу), брак освіченості (зокрема, і в області комп’ютерних технологій). Що стосується останнього фактора, то на сьогоднішній день близько 1 млрд людей не володіють писемністю, а дві третини з тих, хто не мають підключення до Мережі в країнах, що розвиваються, взагалі не розуміють, що таке Інтернет.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас