Міжнародне енергетичне агентство чекає зростання цін на нафту у 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародне енергетичне агентство чекає зростання цін на нафту у 2017 році

Енергетика
672
Поступове повернення в колишнє русло ситуації на світовому нафтовому ринку і відновлення балансу між виробництвом і попитом на нафту почнеться в 2017 році.
Такий прогноз міститься в доповіді, опублікованій Міжнародним енергетичним агентством (МЕА).
“У 2017 році відбудеться вирівнювання між виробництвом і попитом на нафту”, – вважають в МЕА. Тоді ж почнеться і зростання цін на нафту. Однак процес буде не швидкий, попереджають експерти: варто враховувати фактор вже накопичених запасів вуглеводнів.
Втім, в МЕА не відкидають, що механізм зростання вартості бареля нафти може бути задіяний ще раніше. “Це може статися, наприклад, внаслідок непередбачених геополітичних потрясінь”, – пояснюють в агентстві.
Тим часом, в перспективі найближчих п’яти років – до 2021 року – середній показник попиту на нафту зросте на 1,2 млн барелів на добу. “Як і в попередні роки зростання буде забезпечено головним чином за рахунок країн Азії, що не входять до Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), де обсяги споживання зростуть з 23,7 млн барелів на добу (2015) до 28,9 млн барелів на добу (2021)”, – йдеться в доповіді МЕА.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас