Alibaba розвиватиме електронну комерцію в селах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba розвиватиме електронну комерцію в селах

Фінтех і Картки
497
Alibaba розвиватиме електронну комерцію в селах Китаю. Як повідомляє газета China Daily, компанія вже підписала угоду з Національною комісією з розвитку і реформ КНР, яка надасть підтримку в здійсненні планів ритейлера.
НКРР допоможе Alibaba налагодити співпрацю з місцевими органами влади для реалізації різних проектів у сфері створення логістичної інфраструктури для e-commerce більш ніж в 300 сільських районах. За даними Alibaba, понад 22% покупців є жителями селищ або сіл, при цьому показник зростає на 10-15% в річному вираженні.
Ще в 2014 році Alibaba заявила, що планує вкласти в збільшення присутності за межами великих міст близько 10 млрд юанів ($1,53 млрд). В рамках співпраці з державними структурами, ритейлер має намір побудувати понад 100 000 пунктів видачі замовлень у сільській місцевості Китаю до 2019 року, тоді як на сьогоднішній день їх налічується всього 780.
Заради заходу в регіони Alibaba також уклала угоду з China Telecom і має намір випускати особливу модель смартфона з попередньо встановленими додатками для купівлі на майданчиках Алібаби. Враховуючи, що в Китаї на сьогоднішній день налічується 186 млн абонентів China Telecom, обидві компанії сподіваються, що проект буде успішним.
Китайський бізнес штовхає на регіональну експансію сам ринок: попит сільських жителів на послуги електронної торгівлі постійно зростає. У великих містах ринок уже насичений. У надії зберегти темпи зростання, інтернет-ритейлери Піднебесної хочуть залучити до купівель жителів сіл, звідки родом більше половини всього населення Китаю.
Alibaba не єдина китайська компанія, що досліджує потенціал регіонального e-commerce. На початку лютого JD.com почав тестувати доставку замовлень дрона в сільські райони Китаю: доставка партій за допомогою безпілотників покликана скоротити термін отримання замовлень, а також знизити вартість робочої сили.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас