Повільний інтернет викликає той же рівень стресу, що і тест з математики або перегляд фільму жахів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повільний інтернет викликає той же рівень стресу, що і тест з математики або перегляд фільму жахів (інфографіка)

Технології&Авто
438
Компанія Ericsson представила новий випуск звіту Mobility Report, спеціально підготовлений до Всесвітнього мобільного конгресу (MWC 2016). Особливу увагу компанія приділила впливу якості мережі на сприйняття абонентами операторів зв’язку та постачальників контенту. Для дослідження взаємозв’язку цих двох параметрів застосовувалися нейротехнології, що дозволяють об’єктивно оцінити емоційну реакцію людей під час використання смартфонів.
Отже, в умовах дефіциту часу, затримки в завантаженні сайтів і відео викликають почастішання пульсу на 38%. Шестисекундна пауза в трансляції потокового відео призводить до стрибка рівня стресу на третину. Для порівняння – аналогічний стрес викликає тест з математики або перегляд фільму жахів на самоті. Паузи, що виникають під час перегляду відео, також викликають значне напруження нервової системи.
Отримані під час дослідження дані свідчать про те, що відсутність затримок веде до зростання індексу споживчої лояльності (NPS) до оператора на 4,5 пункту. У разі затримок у трансляції, пов’язаних з попередньою буферизацією контенту, NPS знижується, в середньому, на 4 пункти. Примітно, що навіть невеликі затримки мають подвійно негативні наслідки: вони призводять до зниження лояльності до свого оператора і зростання інтересу до послуг конкурентів.
В поточному звіті Ericsson Mobility Report також можна знайти ще кілька цікавих висновків. Наприклад, трафік у соціальних мережах вже на другому місці за обсягом після відеотрафіку. У найближчі 6 років трафік, що генерується користувачами соцмереж, зросте в 12 разів. За підсумками 2015 року, щомісячне споживання трафіку жителями Східної Європи за допомогою одних лише смартфонів досягло 2 ГБ і до 2021 року ця цифра зросте в 6 разів.
В 4-му кварталі 2015 року зафіксовано 68 млн нових мобільних підключень. У зростанні цього показника лідирувала Індія (21 млн), за якою йшли Китай (6 млн), США (5 млн), М’янма (5 млн) і Нігерія (3 млн). В 4-му кварталі 2015 року в мобільних мережах відзначено близько 7,3 млрд підключень, що дорівнює чисельності світового населення. Згідно з прогнозами Ericsson, через 6 років кількість користувачів мобільними послугами зросте майже на 2 млрд і складе 9,1 млрд абонентів.
Кількість мобільних підключень у Східній Європі за звітний період збільшилася на 2 млн. Світовий мобільний трафік даних за рік зріс на 65%. В мережах LTE налічується вже 1 млрд підключень, 160 млн з яких зафіксовані у 4-му кварталі 2015 року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас