Страховиків запропонували звільнити від виплат по ДТП, - юристи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховиків запропонували звільнити від виплат по ДТП, - юристи

Особисті фінанси
1966
Винуватців страхових випадків можуть змусити виплачувати збиток замість страхових компаній. Відповідну можливість своїм рішенням №3-1123гс15 надав Верховний суд.
«З нього випливає, що постраждала сторона, яку завжди відправляли за виплатою по збитку до страховика, має право вимагати відшкодування не тільки з нього, а й безпосередньо з винуватця. Потім вже цю саму виплату винуватець може вимагати у страхової компанії. Але потерпілій стороні буде все одно – вона своє отримає. Даний висновок ВСУ міститься в справі по спору майнового страхування», – пояснив старший партнер адвокатської компанії «Кравець та Партнери» Ростислав Кравець.
За його словами, принцип може застосовуватися в різних видах страхування: і з автострахування, і по майну, і з медстрахування.
Такий підхід зводить нанівець саму суть страхування, особливо якщо мова йде про страхування відповідальності перед третіми особами. Як у випадку з автоцивільною, по якій страхова компанія платить саме за ремонт машини потерпілої сторони. З цією метою і купується поліс.
«Але, може бути, ВСУ керувався тим, що страховий ринок, який зараз ніким не контролюється, прийшов до повного занепаду і постраждала сторона часто знаходиться в безвихідній ситуації. Страхові компанії не тільки не платять, вони часто не доживають до моменту виплати. Правда, в цьому випадку виникає питання: навіщо тоді взагалі купувати страховки?»- Зауважив Кравець.
Юристи впевнені, що люди стануть активно користуватися цією новою можливістю. І як тільки потерпіла сторона буде натикатися на зволікання з боку страховика, тут же буде продаватися позов на адресу винуватця страхового випадку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас