Aston Martin створюватиме свій перший електрокар спільно з LeEco і Faraday Future, випуск заплановано на 2018 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Aston Martin створюватиме свій перший електрокар спільно з LeEco і Faraday Future, випуск заплановано на 2018 рік

Технології&Авто
289
Британський виробник автомобілів люкс-класу Aston Martin уклав партнерську угоду з технологічною компанією LeEco (колишньою LeTV). Про це було оголошено на прес-конференції Aston Martin у Франкфурті.
Метою партнерства є створення спільного підприємства для розробки повністю електричної версії спортбека преміум-класу Rapide S. Нагадаємо, електричний концепт RapidE потужністю 800 к. с. у максимальній версії) і запасом ходу трохи менше 300 км був представлений восени минулого року. Компанія Aston Martin розраховує вивести автомобіль на ринок вже в 2018 році.
Ще цікавіше, що це спільне підприємство Aston Martin і LeEco, яке поки що не має назви, згодом має укласти альянс з новоявленим гравцем на ринку електрокарів – стартапом Faraday Future, головним інвестором якого «ненароком» є глава і засновник LeEco Цзя Юетін.
Демонстрація концепту електричного суперкара Faraday Future FFZero1 була однією з найпомітніших подій минулої виставки CES 2016. Сам Faraday Future FFZero1 є лише демонстрацією можливостей модульної платформи Variable Platform Architecture власної розробки, яка може використовуватися для створення автомобілів різних типів, від малолитражок до позашляховиків.
Факт співпраці нового спільного підприємства Aston Martin і LeEco зі стартапом Faraday Future може вказувати на можливість застосування «революційної» платформи у майбутніх електромобілях іменитого автовиробника.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас