Уряд Польщі планує інвестиції на $ 254 млрд для підтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Польщі планує інвестиції на $ 254 млрд для підтримки економіки

Світ
735
Уряд Польщі планує залучити 1 трлн злотих ($ 254 млрд), що еквівалентно майже половині річного ВВП країни, для інвестування в переробну промисловості та інновації, щоб підтримати економічне зростання і підвищення конкурентоспроможності польської економіки в порівнянні з більш багатими країнами ЄС.
Як повідомляє агентство Bloomberg, пропозицію про інвестиції підготував міністр економічного розвитку Польщі Матеуш Моравецкій, який раніше керував третьою за величиною фінансовою організацією країни – Bank Zachodni Цил SA.
Для фінансування програми, розрахованої на кілька років, будуть використані 480 млрд злотих з коштів ЄС до 2020 року, а також заощадження польських держкорпорацій, надлишки банківської ліквідності, кредити міжнародних організацій.
Новий уряд Польщі прийшов до влади три місяці тому, пообіцявши підвищити роль держави в економіці і розширити соціальні програми.
М.Моравецкій стверджує, що економічний розвиток Польщі став в значній мірі залежати від іноземних інвестицій і дешевого виробництва, що перешкоджає росту зарплат в країні.
У 2015 році ВВП Польщі зріс на 3,6% – це один з кращих результатів по ЄС, однак для виконання передвиборних обіцянок уряду необхідно домогтися посилення росту. М.Моравецкій закладає в свою програму підвищення ВВП на 4% в 2017 і 2018 роках, тоді як прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло розраховує на підйом більш ніж на 5%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас