Аграрії отримали доступ на ринок Індонезії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії отримали доступ на ринок Індонезії

Аграрний ринок
478
Індонезія визнала Одеську державну прикордонну контрольно-токсикологічну лабораторію такою, яка відповідає індонезійській системі контролю за безпекою та якістю харчових продуктів.
Про це пише УкрАгроКонсалт.
Відтепер Україна може постачати в цю країну свіжу продукцію рослинного походження, повідомляє Державна ветеринарна і фітосанітарна служба.
Рішення зареєструвати Одеську лабораторію Індонезія прийняла в січні 2016 р. Реєстрація діятиме три роки – до 21 січня 2019 р.
Відповідно до реєстраційних вимог, вантажі, які відправляються Україною в Індонезію, повинні супроводжуватися попереднім повідомленням, яке видається на свіжу продукцію рослинного походження перед відправкою з країни-походження, і сертифікатом аналізу, що видається зареєстрованою дослідною лабораторією.
“Вперше за період існування незалежної України Одеська прикордонна державна контрольно-токсикологічна лабораторія пройшла реєстрацію відповідно до вимог Республіки Індонезія на проведення досліджень з безпеки сільгосппродукції: гранично допустимого вмісту пестицидів, важких металів і біотоксинів”, – зазначив перший заступник голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа.
Він додав, що це дозволяє вітчизняним виробникам розширити свої експортні можливості, а також стимулюватиме їх підвищувати якість продукції і модернізувати виробництво відповідно до міжнародних вимог.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас