Обережно - "бодяга": Які АЗС промишляють поганим бензином (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обережно - "бодяга": Які АЗС промишляють поганим бензином (дослідження)

Особисті фінанси
4925
На українських АЗС було проведено дослідження якості палива на предмет наявності та кількості в бензині А-92 шкідливих для двигуна і паливної системи домішок, а також справжнього октанового числа.
Про це повідомляє прес-служба Інституту споживчих експертиз.
Для аналізу були взяті проби у таких мережах, як WOG, Parallel, AMIC, Shell, ТНК, “Авіас”, КЛО, UPG, ZOG, MC Oil Card, Sun Oil.
Бензол в кількості, що не відповідає ГОСТу, виявили в паливі з АЗС Sun Oil. Крім того, підвищена кількість цього шкідливого для паливної системи речовини знайшли на Sun Oil, AMIC (0,72%) і UPG (0,79%).
Ароматичні вуглеводні, також шкідливі для систем автомобіля, в високій кількості містилися в паливі з WOG і “Авіас”. При нормі в 35%, там їх було 38,3% і 38,4% відповідно.
Октанове число виявилося нижче заявленого на AMIC, “Авіас”, UPG, ZOG, MC Oil Card, Sun Oil. А на WOG, Parallel і КЛО, навпаки, 92-й бензин виявився “дев’яносто четвертим”.
Нагадаємо, Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів закликала громадян, що натрапили на погану якість палива, звертатися з відповідними скаргами до територіальних відділень Державної споживчої інспекції.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас