Порошенко написав Шокіну лист з прізвищами корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко написав Шокіну лист з прізвищами корупціонерів

Кримінал
1916
Президент України Петро Порошенко звернувся з листами до генерального прокурора Віктора Шокіна, директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, у яких наголосив на неприпустимості випадків неефективних дій щодо запобігання корупції та необхідності притягнення до відповідальності виявлених корупціонерів.
Як повідомляє в п’ятницю прес-служба глави Української держави, у листах, зокрема, йдеться про те, що керівники високого рівня – глава Держслужби зайнятості Ярослав Кашуба та заступник директора Департаменту державної експертизи Держслужби експертного контролю України Сергій Головатий були затримані співробітниками Служби безпеки України та Генпрокуратури під час отримання хабарів.
Крім цього, правоохоронці викрили причетність до корупційних дій голови Держслужби експертного контролю Юрія Терещенка – під час проведення обшуку за місцем його проживання було виявлено частину грошових коштів, які було передано напередодні С. Головатому як хабар. Однак затримані чиновники, згідно із судовими рішеннями, вийшли на свободу й поновлюються на посадах.
«Вважаю неприйнятною бездіяльність правоохоронних органів та керівництва уряду. Чиновників, щодо яких є обґрунтовані підозри у вчиненні корупційних злочинів, треба звільняти з посади або, щонайменше, усувати від виконання посадових обов’язків на час проведення слідства й суду. Чекаю ефективної та результативної реакції на зазначені факти», – йдеться в листі президента.
У прес-службі глави держави зазначили, що напередодні під час засідання Ради регіонального розвитку Порошенко наголосив на важливості формування в суспільстві атмосфери нетерпимості до корупції.
«Реальна боротьба з корупцією потребує серйозної допомоги, незважаючи на те, що ми маємо проблеми в судовій системі, незважаючи на те, що парламент не проголосував за закони, які нарешті зупинять вихід під заставу корупціонерів, особливо тих, яких спіймали «на гарячому». Ніхто не має права мати «парасольку», і ключове, за що нам треба боротися, – це довіра громадян», – заявив Порошенко.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас