Пристрої Apple можна перетворити на "цеглину" невірно виставленою датою (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пристрої Apple можна перетворити на "цеглину" невірно виставленою датою (відео)

Технології&Авто
1860
Програмні помилки в операційних системах – явище досить поширене. Серед них зустрічаються просто прикрі баги, а часом виявляються помилки серйозніші, наприклад, проломи в системі захисту.
Втім, недавня історія з помилкою 53 в iPhone з неоригінальним Touch ID меркне перед новою знахідкою користувачів iOS-девайсів. Випадково з’ясувалося, що установка на iPhone, iPad або iPod Touch дату 1 січня 1970 року зі подальшим перезавантаженням повністю виводить мобільний пристрій з ладу без можливості його подальшого відновлення. Більш того, введення пристрою в режим DFU і відновлення через iTunes не повертають смартфони та планшети в робочий стан. Починаючи з цього моменту невдалий користувач бачить “вічне” яблуко.
Уже відомо, що критична помилка зустрічається на пристроях з 64-бітовим процесором Apple A7, A8, A8X, A9 і A9X: iPhone 5 і новіше, iPad Air і iPad Mini 2 і новіше, а також 6-е покоління iPod Touch. Версія операційної системи не має значення. На старіших поколіннях пристроїв відтворити помилку не вдалося.
Баг не спрацьовує ні при яких інших умовах, тому категорично закликаємо вас утриматися від експериментів щонайменше до тих пір, поки Apple не оголосить офіційно про знаходження способу відновлення пристрою в робочий стан. Поки невідомо, чи буде компанія замінювати постраждалі пристрої або це буде програмний метод відновлення.
Плануючи 1 січня 1970 року вважається початком відліку так званого UNIX-часу. У момент часу 00:00:00 UTC + 1 січня 1970 (вівторок) UNIX-час рівний був нулю.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас