Яценюк: Матеріали про закупівлю "африканського" вугілля треба передати НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Матеріали про закупівлю "африканського" вугілля треба передати НАБУ

Енергетика
839
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що результати журналістського розслідування УП зі закупівель вугілля з окупованих територій Донбасу під виглядом південноафриканського повинні бути передані в НАБУ.
Про це він заявив в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1 + 1”.
“Я читав це журналістське розслідування. Я думаю, що буде правильно, якщо всі матеріали будуть передані невідкладно в Національне антикорупційне бюро. Сподіваюся, що пан міністр підтримає цю позицію. Міністерство зі свого боку має надати повне сприяння розслідуванню закупівлі цього вугілля”, – сказав прем’єр.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, виступаючи в ефірі цього ж ток-шоу, повідомив, що вугілля, яке на протязі останнього тижня розвантажувалося в порту “Південний” і поступило на Трипільську ТЕС, точно прибуло з Південної Африки.
Як повідомлялося, раніше Демчишин звернувся до керівництва ДФС і СБУ з проханням також відреагувати на резонансну інформацію про постачання імпортного вугілля на підприємства державної генерації.
Раніше “Українська правда” опублікувала розслідування, в якому говориться, що Україна отримує вугілля з окупованих територій, а за поставками стоять люди, наближені до Віктора Медведчука. При цьому Демчишин заявляв, що Україна купує вугілля в ПАР.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас