За 2015 рік квартири в Києві подорожчали майже на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 2015 рік квартири в Києві подорожчали майже на 30%

Нерухомість
5082
Експерти визначили тенденції на ринку нерухомості, які намітилися в 2015 році. За оцінками аналітиків City Development Solutions найбільшим попитом в столиці користувалися квартири невеликого метражу з економ-сегмента.
Лідером за обсягами пропозицій на ринку житлової нерухомості столиці досі залишається сегмент економ класу, питома вага сумарної кількості запропонованих в ньому квартир, виставлених на продаж, перевищує 53%.
Також експерти відзначили, що географія будівництва в Києві переміщається в сторону Подільського району.
Щодо переваг покупців, то вони і далі тяжіють до малогабаритних одно- і двокімнатних квартир і квартир-студіо. Найбільш активний попит протягом 2015 спостерігався для проектів гривневих ціноутворенням на квартири від 40 до 70 м. кв. і вартістю до 1 200 000 грн.
Відносно вартості, аналітики відзначають, що зростання цін на житло в гривні у всіх сегментах склало протягом року 27,5%. Для підтримки активних продажів забудовники вводили дисконтні програми. Крім того, важливим для підтримки продажів залишаються високі темпи зведення об’єктів.
Нагадаємо, експерти вже зазначали, що останнім часом на ринку нерухомості популярними стали квартири невеликої площі бюджетного і комфорт-класу. Особливо актуально це на первинному ринку, де інвестори готові придбати житло меншої площі, але в районі з розвиненою інфраструктурою.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас