Китайський турист намагався провезти через норвезький кордон 125 кг монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський турист намагався провезти через норвезький кордон 125 кг монет

Світ
659
Співробітники аеропорту в Осло затримали китайського туриста, який намагався провезти через норвезький кордон чотири мішки монет загальною вагою в 125 кг. У мішках знаходилися дрібні норвезькі крони номіналом по 10 і 20 крон.
29-річний турист прибув в Осло з Шанхая, звідки летів з пересадкою в Москві, а на норвезькій митниці розповів, що закупив таку кількість монет, які також були виявлені і в його багажі, ще в Китаї, заплативши за них 15 тис. крон ( 1,5 тис. євро) в еквіваленті.
«На багажному візку були валізи на колесах і чотири полотняних мішка. Китайський турист збирався зупинитися в Норвегії у друга і пробути у нього 5 днів », – розповіли співробітники митниці, передає портал The Local.
Однак коли фахівці перерахували всі монети, з’ясувалося, що їх номінальна вартість становить майже 221 тис. крон (23 тис. євро). Через те, що китаєць не задекларував валюту, його перепровадили в поліцейську дільницю. Тепер йому загрожує або штраф в 20% від суми виявлених у нього монет, або навіть їх повна конфіскація, якщо провезення грошей визнають злочинним умислом.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас