Заступник глави МВС Згуладзе порадила українцям не довіряти поліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник глави МВС Згуладзе порадила українцям не довіряти поліції

Кримінал
2541
Перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе закликає громадян судити про поліції по її справах і стимулювати реформу правоохоронних органів.
Про це вона сказала на колегії Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції за участю прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і послів “Великої сімки”.
Чиновниця зазначила, що у поліції є великі плани, – але цього не достатньо.
“Якщо не буде змінюватися вся кримінальна юстиція, вже пора – ми потонемо. Вся кримінальна юстиція, починаючи з Мін’юсту, ювенальної юстиції … Але, в першу чергу, прокуратура, СБУ, суди, НАБУ”, – заявила Згуладзе.
Вона висловила подяку за довіру керівництву країни і міжнародним партнерам, а також за позитивні оцінки і надії на поліцію – громадянам.
“Але як раз через ті успіхи, які у нас є, я хочу попросити вас про щось дивне. Не довіряйте нам. Особливо не довіряйте словам. Судіть нас у справах і строго”, – заявила заступник глави МВС.
“І нема чого боятися фрустрації, – звернулася вона до співробітників. – Тому що, можливо, фрустрація – це єдина енергія, яка може рухати наші реформи вперед. Тому що ніхто не хоче щось міняти, коли все добре або є шанс перечекати, перегрупуватися “, – зазначила вона.
“Реформи відбуваються тоді, коли фрустрація дає друге, третє, четверте дихання для людей, які хочуть робити реформи, і змушує тих, які не хочуть робити реформи, робити їх, бо немає куди більше йти і нікуди ховатися, і не доробляти теж не виходить “, – заявила Згуладзе.
Вона підкреслила: “Я не закликаю до анархії. Це погубить цю країну … Нам потрібні Майдани – сотні, в кожній з наших установ”.
Вона зазначила, що у всіх структур є “чудові плани, і ми можемо їх зробити”. “І ця вимоглива енергія, яка буде виходити від громадян України, нам тільки допоможе”, – сказала Згуладзе.
“Коли я говорю про нетерпіння з боку людей, ні в якому разі я не закликаю до якоїсь форми анархії. Це погубить цю країну. Сил вже не залишилося. Я закликаю до іншого”, – підкреслила вона.
“Нам потрібна інституційна революція. Нам потрібні Майдани – сотні, в кожній з наших установ”, – заявила Згуладзе.
За її словами, один з основоположних принципів – це людина. Тому, складаючи плани, в МВС виходили з такого: “Як ця ідея конкретної реформи допоможе вирішенню проблем однієї людини? Чи потрібна ця реформа, чи допомагає вона людині і чи можна її розвинути, щоб вона допомогла іншій реформі? Якщо ініціатива не відповідає цим двом питань, це непотрібна реформа “.
“Тому що фасади можна робити різні, красиві … але в цьому році ми будемо економити все, що у нас є, на інші пріоритети – в тому числі, на зарплати … Ми йдемо на цей ризик: менше популізму, менше краси і інвестиція в людях – в тому числі, і в наших власних, але для людей, які поза нашої системи “, – додала Згуладзе.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас