Деякі німецькі банки почали пропонувати споживчі кредити за ставкою 0% на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі німецькі банки почали пропонувати споживчі кредити за ставкою 0% на рік

Світ
1974
За статистикою Бундесбанку, середня ставка на споживчий кредит на термін від року до 5 років в Німеччині до кінця року становила 4,78%, а найменша ставка з пропонованих банками – близько 2,5% на суму від 3 тис. до 5 тис. євро.
Однак деякі німецькі банки обіцяють позики під 0% – на порталах CHECK24 і Smava такі кредити пропонують від імені німецької «дочки» іспанського Santander і онлайн-банку Fidor Bank. Зокрема, безвідсотковий кредит на 1 тис. євро можна взяти на три роки.
При цьому при оформленні аналогічного кредиту в самому банку Santander ставка збільшується до 2,69%.
«Ця пропозиція – відмінний маркетинговий хід. Це не варто банкам і фірмам-посередникам великих витрат, привертає увагу і допомагає задовольнити клієнтський попит », – пояснив власник компанії FMH-Finanzberatung Макс Хербст, додавши, що клієнти, які взяли безвідсотковий кредит, потім можуть прийти за новим або відкриють у банку рахунок.
За оцінкою експерта, витрати банку на одного клієнта, який бере кредит під 0%, не перевищують 16 євро. Виходить, що банк втрачає близько 42 євро відсотків плюс збір за оформлення позики в 4 євро. Однак економить 2 – 3% від суми кредиту на комісії кредитного брокера.
При цьому фахівці сходяться на думці, що навіть в епоху низьких процентних ставок кредити під 0% не стануть масовими.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас