Експерт: Негативний досвід Shell і Cargill в Україні відлякує інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Негативний досвід Shell і Cargill в Україні відлякує інвесторів

Казна та Політика
763
Успіх великої приватизації 2016 залежить від того, що розкажуть своїм колегам ті закордонні інвестори, які вже працюють в Україні.
Про це написав в авторській колонці головний редактор журналу “Деньги”, експерт Олександр Крамаренко.
Зокрема, в своєму матеріалі він наводить як приклад топ-5 негативних бізнес-кейсів зразка минулого року, що свідчать про високий рівень корупції в Україні та неготовність влади з нею боротися.
У числі компаній з іноземним капіталом, які постраждали через відсутність гарантій захисту інтересів інвесторів і кредиторів, неефективного правосуддя і нестабільної податкової системи, експерт називає пул іноземних банків і банків з іноземними капіталами, компанію Luxoft, Wizz Air, Happy Farm, Shell і Cargill.
“Солідні іноземні інвестори придивляються до того, що буде виставлено на прилавок – Одеський припортовий завод,” Центренерго “, великі пакети акцій обленерго, подейкують, що на продаж буде виставлено харківський” Турбоатом “, – пише Олександр Крамаренко.
На його думку, “при оцінці ризиків майбутні інвестори будуть оцінювати далеко не тільки рейтинги України в Doing Business, про який наша влада так любить згадувати, рейтинги потроху ростуть, але реальних людей цікавлять реальні кейси”.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас