Президент сподівається на ухвалення закону про нульову декларацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент сподівається на ухвалення закону про нульову декларацію

Казна та Політика
6629
Президент Петро Порошенко сподівається на прийняття закону нульової декларації.
Про це Порошенко повідомив в ході наради із співробітниками НАБУ.
“Проект про нульову декларацію вже зареєстрований або має бути зареєстрований найближчим часом. Сподіваюся, що народні депутати його підтримають”, – сказав він.
Нульова декларація передбачає разове декларування фізичними особами коштів, майна та валюти для подальшого контролю їх доходів і витрат.
Норма про нульове декларування раніше була виключена комітетом податкової та митної політики Верховної Ради при підготовці змін до Податкового кодексу до другого читання, який розглядався в грудні 2014 року.
Передбачалося, що нульове декларування доходів буде введено для тих громадян, які добровільно не задекларують свій дохід.
Нагадаємо, в січні 2015 року Верховна Рада доручила Кабінету Міністрів до 1 березня 2015 року розробити і подати на розгляд законопроект про одноразове (нульове) декларування майна.
Після чого в березні Кабінет Міністрів доручив Міністерству фінансів, Державній фіскальній службі і Міністерству юстиції до липня поточного року вивчити необхідність одноразового декларування майна.
У середині грудня 2015 депутати Верховної Ради Юрій Луценко ( “Блок Петра Порошенка”), Олександр Кірш ( “Народний фронт”) подали в парламент законопроект про нульову декларацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас