Бонус співробітника Google більше, ніж у найбльш високооплачуваного банкіра світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бонус співробітника Google більше, ніж у найбльш високооплачуваного банкіра світу

Світ
1824
За результатами успішної фінансової звітності головному виконавчому директору Google Inc. Сандарам Пічаю дісталося винагороду у вигляді 273 тис. акцій класу С, вартість яких оцінюється в 199 млн дол.
«Головний виконавчий директор Google Inc. Сандарам Пічай має шанс стати одним з найбільш високооплачуваних менеджерів в світі в цьому році – корпорація Alphabet надала йому бонус на суму $ 199 млн », – йдеться в повідомленні.
При цьому наголошується, що акції надійдуть в розпорядження глави компанії лише в 2019 році, якщо він до цього часу збереже свій пост. Це найбільша винагорода, яку коли-небудь було надано виконавчому директору Google.
Солідні бонуси отримали і його колеги, яким пакети акцій надані на тих же умовах. Зокрема, главі «хмарного бізнесу» компанії Дайані Грін дісталося винагорода на суму 42,8 млн дол., фінансовому директору Руту Порато – на 38,8 млн дол.
За повідомленням інших інформаційних джерел, вартість IT-корпорації Alphabet, в яку входить Google, виходячи з її ринкової капіталізації, на сьогодні складає 565 млрд дол., що дозволило обійти відому компанію Apple, яка очолювала рейтинг з 2011 року. Як правило, корпорація надає часткові нагороди (бонуси) своїм менеджерам один раз в два роки.
Для порівняння банкіром з найвищою зарплатою в світі в 2015 році (включаючи бонуси та інші виплати) був визнаний керівник американського банку JPMorgan Джеймс Даймон. Такими є результати дослідження, проведеного компанією Equilar на замовлення видання The Financial Times.
Зокрема, Даймон в 2014 році році заробив 27,6 млн доларів, що на 134% більше, ніж роком раніше, коли він займав тільки сьоме місце із зарплатою в 11,8 млн доларів
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас