Колишного міністра бюджету Франції звинувачено в ухиленні від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишного міністра бюджету Франції звинувачено в ухиленні від сплати податків

Світ
115
Колишній міністр бюджету Франції Жером Каюзак постане перед судом у Парижі за звинуваченням в ухиленні від сплати податків і у відмиванні грошей.
Він вважався ключовим міністром кабінету соціалістів президента Франсуа Олланда і повинен був боротися саме з тими, хто ухиляється від сплати податків.
Якщо суд підтримає висунуте проти екс-міністра звинувачення, йому загрожують тюремне ув’язнення терміном до 7 років і серйозний грошовий штраф.
Цей процес може стати серйозною проблемою для Ф.Олланда, який призначив Ж.Каюзака на міністерський пост, особливо напередодні виборів, які повинні відбутися в 2017 році. В ході цього скандалу президент Франції дав вказівку всім міністрам оприлюднити дані про свої заощадження.
Свою роботу в якості міністра по бюджету Каюзак почав в 2012 році. Він заробив репутацію успішного борця з багатіями, які ухилялися від сплати податків, відкриваючи рахунки в інших країнах. Міністр пішов у відставку в 2013 році після того як з’ясувалося, що у нього є таємний банківський рахунок в Швейцарії.
Спочатку Каюзак заперечував звинувачення сайту розслідувань Mediapart в тому, що до 2010 року він сам був власником таємного рахунку в швейцарському банку. Однак після зустрічі з суддею, який веде розслідування, він визнав, що був власником рахунку, на якому зберігалося близько 600 тис. євро. Він також сказав, що “був пригнічений каяттям”.
Захист Каюзака розраховує оскаржити звинувачення, посилаючись на його незаконність, так як екс-міністр вже виплатив всі свої борги податковому департаменту, і тому йому не може бути представлено одне і те ж звинувачення двічі. У разі, якщо справа буде передана до Конституційного суду, його розгляд може бути відкладено.
Колишня дружина Каюзака також постане перед судом в якості співвідповідача, також як його фінансові консультанти та швейцарський банк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас