Експерти закликають країни G20 вилучити з обігу великі купюри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти закликають країни G20 вилучити з обігу великі купюри

Світ
3239
Колишній виконавчий директор британського банку Standard Chartered Пітер Сендс закликав країни G20 вилучити з обігу банкноти великих номіналів, включаючи 100 доларів, 500 євро та 50 фунтів стерлінгів. Це посилить боротьбу з незаконними грошовими потоками, які, за словами Пітера, в країнах G20 досягають 2 трлн доларів на рік.
“Велика частина зусиль по боротьбі з такими фінансовими потоками фокусується на злочинців, основних видах злочинної діяльності або на виявленні незаконних угод через банківську систему,” – зазначає Сендс. – «Однак, незважаючи на величезні інвестиції в системи моніторингу транзакцій, менше 1% незаконних фінансових потоків зупиняється”.
На думку банкіра, поступове вилучення з обігу купюр разом з встановленням граничної суми готівкових розрахунків або заборони на використання банкнот великих номіналів для певних транзакцій дозволить значно зменшити обсяг незаконних фінансових потоків.
Випадки вилучення з обігу великих банкнот були зафіксовані і раніше. Так, у 2000 році Канада відмовилася від банкноти в 1000 канадських доларів, а в 2014 році в Сінгапурі було вилучено з обігу купюру в 1000 сінгапурських доларів. Також на початку цього року в ЄС обговорювали відмову від 500 євро.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас