Всю інформацію про Австралію переводять в цифрову форму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всю інформацію про Австралію переводять в цифрову форму

Світ
281
Австралія до 2025 року запланувала побудувати систему цифрового представлення всього – Oznome. З її допомогою виявиться можливим в режимі реального часу простежити вплив різних чинників на економіку, суспільство та екологію країни.
Про це повідомляє New Scientist.
Роботи зі створення Oznome довірені урядовому агентству CSIRO. Розробники за складністю порівнюють його з міжнародним проектом по розшифровці генома людини. В рамках Oznome планується об’єднати і уніфікувати всю наявну інформацію про країну. Дані державних, комерційних, наукових та інших установ, об’єднані в єдину систему, дозволять досягти найбільш чіткого розуміння взаємозв’язку різних сфер життя країни один з одним: сільського господарства, енергетики, охорони здоров’я, економіки, екології та інших.
На думку експертів, Oznome дозволить відстежити те, яким чином, наприклад, зміни клімату і видобуток залізної руди впливають на водопостачання або економічний стан сільського господарства Австралії. Економічний ефект від впровадження Oznome (в разі обліку тільки половини даних) перевищує 54 мільйони доларів на рік.
Система повинна знизити витрати на проектні дослідження і оцінку ефективності тих чи інших робіт і заощадити до 30 відсотків бюджетних коштів і витраченого часу. Схожі системи використовуються в США (в області екології) і ЄС (застарілої, на думку австралійців, системі INSPIRE).
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас