Італійці розробили набори для перетворення звичайних авто в гібриди з сонячними батареями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійці розробили набори для перетворення звичайних авто в гібриди з сонячними батареями

Технології&Авто
2411
Італійці розробили набори для перетворення звичайних авто в гібриди з сонячними батареями
Група інженерів з Університету Салерно перетворила міський Fiat на гібрид. Також вони розробили набір, завдяки якому всі бажаючі зможуть це повторити.
Інженери розробили комплект обладнання HySolarKit. Один такий набір коштує близько 3 тис. євро і, за розрахунками розробників окупає себе приблизно за три роки.
За словами розробників, швидка гібридизація автомобіля стала можливою завдяки поширенню коліс з вмонтованими електродвигунами. Вони встановлюються ззаду і під час руху допомагають двигуну внутрішнього згоряння, що сприяє зниженню витрати палива і викидів шкідливих речовин в атмосферу.
“Застосування сонячної енергії в цій сфері – революція. Наш пристрій запатентовано. Таке обладнання можна використовувати для будь-якого автомобіля з переднім приводом”, – сказав керівник проекту, професор Джанфранко Ріццо.
При гальмуванні такі колеса виконують роль генераторів і заряджають додаткову літій-іонну батарею, а встановлені на даху і капоті сонячні панелі слугують як додаткове джерело живлення.
Підзарядка акумуляторів відбувається зазвичай або під час руху, або при тривалих стоянках. Блок управління гібридною системою підключається через стандартний діагностичний порт автомобілю.
За матеріалами:
euronews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас