Кабмін має намір створити державну страхову компанію в рамках медреформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір створити державну страхову компанію в рамках медреформи

Казна та Політика
358
При введенні державної страхової медицини держава має намір покривати витрати на відновлення здоров’я хворих через державну страхову компанію, повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час “Години запитань до уряду” в парламенті в п’ятницю.
“Другий блок, який ми пропонуємо, – це впровадження державної страхової медицини з тим, щоб людина знала, що у неї є державна страховка і якщо щось сталося зі здоров’ям, то держава через державну страхову компанію покриє відповідні витрати”, – сказав він .
При цьому прем’єр констатував, що “безкоштовна медицина в Україні є тільки як запис в Конституції, в реальності її немає”. У зв’язку з цим, за його словами, держава зобов’язана забезпечити з держбюджету невідкладну допомогу і базовий рівень надання медичної допомоги.
Як зазначив прем’єр-міністр, введення страхової медицини дозволить цьому сектору розвиватися, оскільки він матиме чітку систему фінансування, чіткі медичні протоколи під кожне захворювання, чітку ціну відповідно до медичного протоколом і, як наслідок, чітку гарантію надання послуги та її оплати. Для цього необхідно прийняти пакет законопроектів, в даний час знаходяться в парламенті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас