Пивоварський прогнозує початок комерційної експлуатації нового контейнерного поїзда в березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пивоварський прогнозує початок комерційної експлуатації нового контейнерного поїзда в березні

Казна та Політика
313
Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський розраховує, що в березні почнеться повноцінна комерційна експлуатація нового контейнерного поїзда по так званому “Новому Шовковому шляху”.
Про це він повідомив у Верховній Раді в рамках “години запитань до уряду” в п’ятницю.
Як зазначив О.Пивоварський, до кінця лютого поїзд повинен повернутися в Україну. Далі будуть відпрацьовані “абсолютно все логістично слабкі місця”, підписаний відповідний регулюючий документ, що дасть можливість запустити поїзд в комерційну експлуатацію.
“У районі 20 лютого в Баку буде підписано фінальний протокол, який врегулює всі технічні проблеми, все вузькі місця, і ми зможемо сказати, що з березня даний поїзд зможе вже вийти в звичайний бізнес-режим”, – зазначив міністр.
За його словами, основним оператором даного шляху буде ЦТС “Ліски” (входить в ПАТ “Укрзалізниця”). Підприємство має зробити все можливе, щоб цей шлях був комерційно успішним.
“Ми зробили все можливе, щоб прокласти цей шлях. Тепер менеджменту “Укрзалізниці” і “Лісок” потрібно буде зробити свою роботу: зайнятися бізнесом. Якщо не зможуть – вибачте, будемо шукати тих, хто зможе”, – підкреслив О.Пивоварський.
Міністр вважає цілком реальним здійснити проходження контейнерного поїзда за 10 діб, що, за його словами, практично дорівнює аналогічним шляхом через Російську Федерацію.
Як повідомлялося, Мінфраструктури спільно з “Укрзалізицею” 15 січня 2016 років запустили демонстраційний рейс контейнерного поїзда по Новому Шовковому шляху.
Тестовий рейс нового контейнерного поїзда за маршрутом Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай (через Каспійське і Чорне моря) дістався до Китаю на 16-й день шляху – в ніч з 30 на 31 січня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас