Електромобіль Quantino на основі потокової батареї став на крок ближче до виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобіль Quantino на основі потокової батареї став на крок ближче до виробництва

Технології&Авто
2199
Компанія NanoFlowcell з Ліхтенштейну має намір показати на майбутньому Женевському міжнародному автосалоні, який пройде в першій половині березня, практичний готовий до виходу на ринок інноваційний електромобіль Quantino.
Концепт Quantino вже демонструвався приблизно рік тому. Головна особливість машини — силова установка на основі потокової батареї. Принцип її роботи зводиться до такого: в двох баках зберігаються електроліти особливого складу, які в процесі роботи агрегата подаються в камеру зі спеціальною іонообмінною мембраною. Згенерована в результаті електрика живить електромотори, які обертають колеса. Склад рідин не розкривається, але відомо, що вони нетоксичні і негорючі. Після використання електроліт може бути замінений новим або залитий повторно після перезарядки.
Перший концепт Quantino був наділений чотирма електромоторами потужністю 25 кВт, або приблизно 34 кінські сили (136 «коней» в сумі). У NanoFlowcell говорили про запас ходу в 1000 км.
Як тепер повідомляється, за минулий рік електрокар Quantino був повністю перероблений. В силовій установці, як і раніше, задіяні чотири електромотори, але їх сумарна потужність зменшена до 109 кінських сил.
На виставці Quantino постане в «практично стандартній конфігурації. Протягом першої половини 2016 року машина пройде серію випробувань, після чого NanoFlowcell вирішить питання про початок дрібносерійного виробництва.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас