Північна Корея має намір запустити в космос ракету із супутником на борту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Північна Корея має намір запустити в космос ракету із супутником на борту

Світ
207
Уряд Північної Кореї планує запустити ракету, яка виведе на орбіту Землі спостережний супутник. Запуск має відбутися в найближчі три тижні – в проміжку часу між 8 і 25 лютого.
Разом з тим, світове співтовариство сприйняло цю заяву Північної Кореї як намір країни провести випробування технологій, необхідних для створення ракет дальнього радіусу дії. Протягом останнього місяця експерти висловлювали припущення, що Північна Корея може незабаром здійснити запуск супутника. Так, супутникові знімки свідчили про підвищену активність на пусковому комплексі Sohae, розташованому в північно-західній частині країни. Отримані зображення вказували на наявність відповідних конструкцій і ракетного пального. Також була відзначена активність на стартовому майданчику, хоча наявність самої ракети не уточнюється.
Запуск ракети з супутником Північною Кореєю викликає побоювання, бо ці ж технології можуть використовуватися і для створення міжконтинентальних балістичних ракет. Нагадаємо, в минулому місяці в цій країні, за запевненням її влади, відбулося успішне випробування водневої бомби.
Варто зазначити, що це буде не перший запуск супутника Північної Кореї. У 2012 році вона вже робила спроби вивести комунікаційний супутник на орбіту. Для цього знадобилося два запуски. Однак, незабаром після виведення на орбіту супутник все ж упав.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас