Отримувачі субсидій витрачають вдвічі більше енергоресурсів, ніж інші громадяни, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Отримувачі субсидій витрачають вдвічі більше енергоресурсів, ніж інші громадяни, - експерт

Казна та Політика
5190
Середній громадянин, який одержує субсидії від держави на житлово-комунальні послуги, за підсумками 2015 року витратив вдвічі більше ресурсів, ніж громадянин, що обходиться без субсидій, заявив експерт з питань енергетики та енергоефективності Святослав Павлюк на прес-конференції в Києві.
“Особи, які не одержують субсидії, споживають ресурсів і житлово-комунальних послуг більш ніж удвічі менше, ніж ті, хто отримує субсидії. Фактично, існуюча система субсидій грає проти проектів енергоефективності”, – сказав він.
С. Павлюк додав, що за даними Держстату, загальний рахунок громадян за всі житлово-комунальні послуги в 2015 році склав 51 млрд грн. При цьому громадяни самостійно оплатили 25,7 млрд грн, з держбюджету були виділені субсидії в розмірі 25,3 млрд грн (значні кошти були виділені з місцевих бюджетів, які в даній статистиці не враховані).
“В цілому ми витратили торік на субсидії 25,3 млрд грн. При цьому фінансування заходів з енергоефективності у нас склало 342 млн грн, з яких все і не витрачені, майже половину перенесли на поточний рік … Наша бізнес-модель в ЖКГ полягає в “проїданні” тих грошей, які ми мали витратити на утеплення будинків, що дозволило б скоротити споживання і рахунки за опалення”, – резюмував експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас