Гройсман: Ми входимо в серйозну політичну кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман: Ми входимо в серйозну політичну кризу

Казна та Політика
2471
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман переконаний, що заяви про відставку окремих міністрів за власним бажанням свідчать про входження України в серйозну політичну кризу.
«Що стосується відставки, очевидно всім, що ми входимо в серйозну політичну кризу», – прокоментував Гройсман вчорашню заяву міністра економіки Айвараса Абромавичуса про відставку.
На його думку, зараз представники політичних партій разом з Президентом повинні докласти всіх зусиль для стабілізації ситуації. Сам же Голова ВР пообіцяв провести консультації з усіма політичними партіями для врегулювання цього питання. Він зазначив також, що в цьому контексті необхідно оновити Коаліційну угоду, щоб вона стала не тільки формальним документом, а чітким кроком до дій. Крім того, за словами спікера, під оновлені завдання в Коаліційній угоді необхідно оновити уряд.
«Нам потрібно під ці завдання оновити уряд, тому що у нас все чомусь концентруються на питаннях прізвищ. І мені все одно (які) прізвища, важливо, хто зможе вирішити завдання, які сьогодні очікує країна. І в даному питанні, я вважаю, що політики повинні проявити зрілість », – підкреслив Голова ВР.
У той же час Гройсман заявив, що оцінку заяві міністра економіки Абромавічуса про можливий тиск першого заступника керівника фракції БПП Ігоря Кононенко може дати винятково Національне антикорупційне бюро.
«Я вважаю, що, по-перше, Національне антикорупційне бюро має абсолютно публічно, чітко і швидко дати свою відповідь, і якщо будуть доведені хоча б якісь звинувачення з тих, які звучали на адресу Кононенко, за це треба нести відповідальність. Ще раз підкреслюю, що оцінку може дати тільки НАБУ. Це – виклик НАБУ», – відповів спікер на прохання журналіста прокоментувати заяви міністра економічного розвитку Абромавічуса про тиск на нього з боку першого заступника керівника фракції БПП Ігоря Кононенка.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас