Євросоюз посилив правила тестування автомобілів на забруднення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз посилив правила тестування автомобілів на забруднення

Світ
390
Європарламент схвалив пакет заходів, що посилює умови тестування дизельних автомобілів на забруднення навколишнього середовища.
Нові правила, прийняті після скандалу з викидами автомобілів німецької компанії Volkswagen AG, передбачають тести і в лабораторних умовах, і на дорозі. Раніше тести проводилися тільки в лабораторії.
Нові правила набудуть чинності в 2017 році. При тестуванні на дорогах буде допускатися досить значне перевищення норми по забрудненню. Це викликало протест екологічних груп, які порахували нові правила надто м’якими.
Проти прийняття пакету заходів голосували представники “зелених” і ліберальних фракцій. “На жаль, за чисте повітря, чесну конкуренцію і закон сьогодні не проголосували”, – сказав журналістам голландський парламентарій Гербер Ян Гербранда.
Європейська комісія почала розробляти заходи по скороченню викидів від легкових автомобілів на тлі “дизельного скандалу” з Volkswagen, який вибухнув, коли стало відомо про маніпуляції компанії з результатами тестів на вміст шкідливих речовин.
Результатом скандалу стало падіння котирувань акцій VW, зміни в керівництві компанії, велика кількість судових позовів і позапланових перевірок, відгук проданих машин по всьому світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас