Ініціативи Ради загрожують підвищенням квартплати для українців, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ініціативи Ради загрожують підвищенням квартплати для українців, - експерт

Особисті фінанси
2791
Прийнятий Верховною Радою України закон №417 “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках” загрожує українцям підвищенням квартплати і попаданням в залежність від приватних підприємств, які мають замінити ЖЕКи.
Про це заявив екс-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, передає “Голос столиці”.
За його словами, головна новація передбачає примусову передачу багатоквартирних будинків в управління приватним керуючим компаніям з 1 липня 2017 року. Такого роду рішення прийматимуть органи місцевого самоврядування. Однак, на думку Кучеренка, вони отримали ці повноваження при порушенні прав громадян.
“Сьогодні у нас є ніби як погані ЖЕКи, але вони комунальні, на них можна скаржитися, можна змушувати їх працювати. Але зараз ми один на один залишимося з приватними керуючими компаніями, а про них можуть розповісти мешканці нових будинків, які роками ведуть боротьбу проти їх диктату, так як там підвищується квартплата. Якщо нас позбавлять права вибору і примусово заженуть в приватну керуючу компанію, то я можу сказати одне: поганий ЖЕК здасться раєм “, – підкреслив він.
Ще одна небезпека прийнятого закону пов’язана з установкою лічильників. За словами Кучеренка, згідно з новим законом, комерційний облік вже не буде вестися по квартирних лічильниках, оскільки свідчення планується знімати тільки з загальнобудинкових лічильників.
“Тому частину нам доведеться платити за неплатників, ми будемо платити середню суму по дому. І нам не до кого буде звернутися”, – резюмував він.
Нагадаємо, раніше експерт з питань енергетики та член колегії Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Марія Яковлєва заявила, що в газові тарифи включено пункт, кошти з якого повинні йти на установку газових лічильників у квартирах, а субсидованими українцям вони взагалі повинні встановлюватися безкоштовно.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас