Найбільше поглинання в історії китайських компаній: ChemChina хоче купити швейцарську Syngenta — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше поглинання в історії китайських компаній: ChemChina хоче купити швейцарську Syngenta

Фондовий ринок
892
Китайська Національна хімічна корпорація (НХК, China National Chemical Corp.) виступила з пропозицією про придбання швейцарського виробника гербіцидів Syngenta за більш ніж $ 43 млрд.
Про це йдеться в повідомленні, розміщеному в середу на сайті Syngenta.
Рада директорів швейцарської компанії рекомендувала її акціонерам прийняти пропозицію китайської держкорпорації. Якщо угода буде реалізована, то це буде найбільшим придбанням іноземної компанії з боку китайського капіталу.
ChemChina запропонувала $ 465 готівкою за кожну акцію швейцарської компанії і спеціальні дивіденди в розмірі 5 швейцарських франків. Syngenta повідомила, що пропозиція китайського покупця еквівалентна 480 швейцарських франків за акцію. У вівторок ціна її папери на момент закриття біржі склала 392,3 швейцарського франка.
Syngenta є одним з найбільших в світі виробників гербіцидів і насіння для посівів сільськогосподарських культур, у тому числі генетично модифікованих.
У 2014 році американська компанія Monsanto почала переговори з Syngenta про її покупку, однак їм не вдалося дійти згоди, і влітку минулого року Monsanto відмовилася від цих спроб.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас