Український стартап створив спеціальну кружку для аналізу якості та дезінфекції води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап створив спеціальну кружку для аналізу якості та дезінфекції води

Технології&Авто
2083
Кружка Travel Cup визначає, чи можна пити рідину, яка в ній знаходиться, чи ні. Вона може аналізувати рівень солей, кислотність, нітрати, температуру кореляції цих елементів.
Як розповідають засновники стартапу H2OMetr Антон Скрипник та Роман Савченко, ще одна особливість їх новинки в тому, що Travel Cup може дезінфікувати рідину. Робиться це за допомогою ультрафіолетової лампи, вмонтованої в кришку гуртки.
За основу свого продукту винахідники взяли звичайну термокружку. Її нижню частину зробили з кришки звичайного термоса, в яку вбудували спеціальну мікросхему. Саме вони і аналізують воду за допомогою дуже слабкого струму.
«Таким струмом неможливо покалічити себе, його потужність навіть слабкіше, ніж статичний струм від «наелектризованої» одягу. Але його цілком достатньо для аналізу води », – розповів Роман Савченко.
«З таким продуктом можна вже виходити на ринок. Єдине, що заважає презентації проекту широкої громадськості – це те, що прорахувати собівартість існуючого прототипу зараз практично нереально, тому що всі елементи чашки зроблені вручну», – додав Роман.
Зараз винахідники планують вийти з цим продуктом на Kickstarter.
«Не тільки для того, щоб залучити фінансування, а й для того, щоб отримати підтвердження, що ми рухаємося в правильному напрямку», – додав Роман.
Роман і Антон інвестують в проект H2OMetr власні кошти. Антон кинув роботу в компанії ELEKS і працює над стартапом. Роман успішно займає керівну посаду. Хлопці не ставлять на вершину своїх досягнень тільки матеріальні цінності.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас