Глобальні мобільні платежі досягнуть $ 620 млрд до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні мобільні платежі досягнуть $ 620 млрд до кінця року

Фінтех і Картки
195
За прогнозами аналітиків TrendForce, в 2016 році мобільні телефони, нарешті, стануть по-справжньому популярним платіжним інструментом. Користувачі кредитних карт і готівки будуть все частіше робити вибір на користь смартфона для оплати своїх покупок.
Дослідники TrendForce повідомляють:
«Минулого року доходи глобального ринку мобільних платежів досягли $ 450 млрд. За рахунок роботи таких платіжних систем, як Apple Pay і Samsung Pay. Очікується, що цього року сумарний дохід зросте на 37,8% і складе $ 620 млрд.
Потім темпи зростання доходів почнуть падати. У 2017 році вони скоротяться до 25,8%, в 2018 – до 19,2% і в 2019 – до 16,1%.
Успіх бізнесу мобільних платежів багато в чому залежить від Китаю.
Apple і Samsung Pay прагнуть потрапити в Китай, який займає суттєву частку на ринку мобільних платежів. Конкуруючі компанії вже підписали угоду з державною платіжною системою UnionPay. Протягом року клієнти обох компаній зможуть розраховуватися в китайських магазинах за допомогою смартфона.
Тим часом, рітейлери і банки не хочуть поступатися технологічним компаніям частину свого прибутку. Тому великі роздрібні мережі і фінустанови створюють власні додатки для мобільних платежів. Раніше повідомлялося, що найбільший комерційний банк Австралії готує до запуску власну мобільну платіжну систему.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас