Кореляція між нафтою і акціями в січні досягла максимуму за 26 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кореляція між нафтою і акціями в січні досягла максимуму за 26 років

Фондовий ринок
247
Кореляція між котируваннями нафти марки Brent і індексом Standard & Poor’s 500 з початку січня становить 0,97, що є максимальним значенням з 1990 року.
Значення індикатора 1 означає, що нафта та акції рухаються з однаковою динамікою в єдиному напрямку, тоді як при кореляції в мінус 1 вони рухаються в протилежних напрямках з рівною динамікою.
Настільки сильна залежність пояснюється тим, що і нафта, і акції головним чином реагують на один і той же фактор – на побоювання, що уповільнення зростання економіки Китаю може повалити світ в рецесію. Крім того, зниження цін на нафту і падіння котирувань акцій відображають намір інвесторів позбутися активів з підвищеними ризиками.
При цьому учасники обох ринків поглядають на сусідів, щоб визначити, наскільки дійсно все погано, що тільки посилює “ведмежий” тренд.
“В умах інвесторів утворилося порочне коло, і тепер знижувальний тренд підтримує себе сам”, – відзначає інвестиційний директор Prime Partners Франсуа Савари.
Зазвичай висока кореляція між нафтою і акціями спостерігається в період рецесії. Під час фінансової кризи 2008 року показник перевищував 0,8.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас