Великобританія і Білл Гейтс виділять понад $ 4 млрд на боротьбу з малярією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія і Білл Гейтс виділять понад $ 4 млрд на боротьбу з малярією

Світ
187
Уряд Великобританії і Фонд Білла і Мелінди Гейтс (Bill and Melinda Gates Foundation) роблять значні зусилля по боротьбі з малярією. Ця смертельна хвороба тільки торік забрала 438 тис. життів. Кожну хвилину на планеті від неї помирає дитина.
Викорінення малярії є пріоритетом для філантропічної організації Фонд Білла і Мелінди Гейтс, створеної засновником Microsoft. У листопаді минулого року організація спільно з урядом Великобританії заснувала фонд Ross Fund (Фонд Росса) зі статутним капіталом £ 1 млрд для підтримки розробки вакцин, інсектицидів та інших заходів по боротьбі з малярією та інфекційними захворюваннями. Рональд Росс (Ronald Ross) – британський вчений, який отримав Нобелівську премію в 1902 році за доведення того, що переносниками малярії є комарі.
На цьому тижні канцлер казначейства Великобританії Джордж Осборн (George Osborne) і засновник Microsoft Білл Гейтс (Bill Gates) оголосили про намір виділити на боротьбу з малярією £ 3 млрд ($4,3 млрд) протягом 5 років. Причому уряд Великобританії буде щорічно виділяти £ 500 млн, внесок Фонду Білла і Мелінди Гейтс на ці цілі складе $ 200 млн на рік.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас