Ринок підробленого палива почне зникати з березня, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок підробленого палива почне зникати з березня, - експерт

Казна та Політика
3174
Держфіскальна служба обіцяє протягом 2016 року ліквідувати заборгованість з відшкодування ПДВ бізнес-структурам, і відшкодовувати вчасно всі заявлені компаніями суми з цього податку (якщо вони не є фіктивними. – Ред.).
Про це розповів глава ДФС Роман Насіров. За словами Насірова, на 1 січня 2016 року борг з відшкодування ПДВ склав 12 млрд грн, тоді як на початок 2015 р. – 22 млрд грн. Таким чином, за словами глави ДФС, що в 2015 році ДФС повернула понад план більше 10 млрд грн, в цілому – вже більше 68 млрд грн. “У 2016 році плануємо відшкодувати близько 100 млрд грн”, – сказав він.
Президент Украналітцентра Олександр Охріменко оцінив, що реально грошей вистачить тільки великим експортерам (метал, зерно) – це близько 40% суми. Решті все ж доведеться почекати.
Також податкова збирається навести порядок на ринку нафтопродуктів, ввівши електронні акцизні накладні на паливо: з березня – в тестовому режимі, з квітня – в робочому. Суть накладних в тому, що продати на АЗС можна буде тільки той обсяг палива, з якого попередньо сплачено акцизний збір. А якщо якийсь трейдер купить в опті бензин А-92 і “разбодяжить” його для роздробу за допомогою присадок до А-95, продати законно таке паливо він не зможе.
На думку директора консалтингової групи “А-95” Сергія Куюна, після введення акцизних накладних повинен зникнути “сірий” ринок палива: коли воно купується неофіційно, а продається з видачею чека покупцеві. Але акциз та інші податки при цьому не сплачуються.
“Після створення єдиної системи обліку палива, акцизні накладні не дозволять продати поза касою жодного літра, залишиться тільки “чорний”, який працює поза правовим полем, і який займає порівняно невеликий відсоток”, – роз’яснив нам Куюн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас