Google міг заплатити $ 1 млрд за право бути пошуковиком на IPhone, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google міг заплатити $ 1 млрд за право бути пошуковиком на IPhone, - ЗМІ

Фондовий ринок
809
Google могла заплатити компанії Apple суму в $ 1 млрд за право залишатися пошуковиком за замовчуванням на пристроях «яблучної» компанії.
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на стенограму судового розгляду у справі про позов Oracle Corp. про захист авторських прав, поданого цією компанією проти Google.
Як розповіла на слуханнях адвокат Oracle Аннет Херст, Google уклала з купертінцамі угоду, за якою відраховує певний відсоток від виручки, яку отримує Google на пристроях Apple.
Херст зазначила, що «в певний момент часу частка виручки склала 34%». Щоправда, як зазначає Bloomberg, неясно, чи йде мова про суму виручки, отриманої Google від використання на пристроях конкурента, або стільки належало сплатити Apple. «Відсоток просто заявлений, це має бути зазначено. Ми тут говоримо гіпотетично. Ця цифра публічно не озвучувалася », – заявив адвокат Роберт Ван Нест.
Google виступила проти того, щоб конфіденційна інформація про угоди з Apple стала надбанням громадськості. Компанія попросила відредагувати стенограму, мотивуючи це тим, що розкриття подібної інформації може сильно вплинути на здатність домовлятися в майбутньому з іншими компаніями. Apple підтримала прохання Google, відзначає агентство.
Суддя, головуючий на процесі, спочатку відмовив Google і не став вилучати з протоколу інформацію, надану Oracle, проте пізніше електронний варіант стенограми зник із сайту суду без повідомлення про рішення задовольнити клопотання компаній.
Представники Google і Apple відмовилися коментувати агентству озвучені Oracle в суді дані.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас