У 2016 році банківській системі не вдасться вийти на прибуткову діяльність, - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2016 році банківській системі не вдасться вийти на прибуткову діяльність, - прогноз

Кредит&Депозит
389
Кредитна активність по відкриттю нових кредитних лімітів в 2016 році буде перебувати на низькому рівні. Серед комерційних банків ми очікуємо приріст кредитного портфеля в корпоративному секторі в гривні не більше 3-5%. Такі прогнози озвучили аналітики рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг».
Фінансування клієнтів комерційними банками у гривні відбуватиметься в обмежених обсягах для закриття тимчасових потреб в оборотному капіталі. Низька кредитна активність 2016 буде обумовлена відсутністю активного зростання вітчизняної економіки і досить дорогими ціновими умовами надання кредитних ресурсів.
Незважаючи на те, що в IV кварталі 2015 кредитні ставки у зв’язку з високою гривневою ліквідністю мали тенденцію до зниження (з 28-25% до 24-23%), в новому році ставки залишаться високими у зв’язку з інфляційним чинником і грошово-кредитною політикою НБУ. У 2016 році банки будуть зосереджені на збільшенні обсягів комісійних доходів, які безпосередньо не пов’язані з активними операціями.
В цілому, на думку експертів, в 2016 році банківській системі не вдасться вийти на прибуткову діяльність. Основним негативним фактором залишатиметься незадовільна якість кредитного портфеля і необхідність подальшого формування резервів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас