ЄЦБ вивчить погані кредити банків єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ вивчить погані кредити банків єврозони

Світ
108
Європейський центральний банк планує опублікувати ряд рекомендацій для банків єврозони про те, як ефективно управляти поганими кредитами, щоб швидше відновити економіку регіону.
За даними МВФ, з 2009 року обсяги поганих боргів більше, ніж подвоїлися, досягнувши майже 1 трлн євро до кінця 2014 року. Дані кредити негативно позначаються на роботі європейських банків, а також на їх можливості займатися кредитуванням. Ситуація особливо помітна в Італії, де інвестори все сильніше турбуються щодо того, що банківський сектор буде робити з поганими кредитами на суму 200 млрд євро.
У зв’язку з цим ЄЦБ запросив у деяких банків єврозони, включаючи італійські Monte dei Paschi di Siena і UniCredit, інформацію про неповоротні кредити. Банки, дані яких вивчать фахівці ЄЦБ, були відібрані спеціально для того, щоб зробити репрезентативну вибірку організацій з різними бізнес-моделями, обсяги поганих кредитів не були вирішальним критерієм для відбору, підкреслили в кредитній установі.
При цьому акції деяких італійських банків на тлі цієї новини впали, оскільки інвестори побоюються, що ЄЦБ вибрав їх через особливу уразливості.
Результатом вивчення поганих кредитів єврозони стане вироблення стратегії, згідно з якою наглядові органи сформулюють ряд рекомендацій.
До поганого кредиту зазвичай відносять займ, платежі по якому спізнюються як мінімум на 90 днів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас