Порошенко хоче ввести автоматичний арешт банківських рахунків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко хоче ввести автоматичний арешт банківських рахунків в Україні

Особисті фінанси
8491
Президент Петро Порошенко вважає за доцільне впровадження системи автоматизованого арешту грошових коштів, яка дозволить забезпечити оперативне (в межах декількох хвилин) фактичне накладення арешту на рахунки боржника відповідно до судових рішень.
Відповідний законопроект внесено главою держави до Верховної Ради.
“Метою створення системи автоматизованого арешту коштів на банківських рахунках є забезпечення оперативного виконання судових рішень і постанов державного виконавця про накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на банківських рахунках”, – йдеться в пояснювальній записці.
Згідно з положеннями проекту закону, передбачається створення та функціонування в судах та органах державної виконавчої служби автоматизованої системи арешту грошових коштів, яка буде відправляти в банки в електронному вигляді копії судових рішень і постанов державного виконавця про накладення арешту.
Далі ці документи будуть оброблятися автоматизованими системами банків без задіяння людського ресурсу, автоматично здійснюватимуть арешт грошових коштів, що знаходяться на банківському рахунку.
Створення системи автоматизованого арешту коштів здійснюватиметься Державною судовою адміністрацією України за безпосередньої підтримки Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас