Які виробничі професії затребувані в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які виробничі професії затребувані в Україні (інфографіка)

Особисті фінанси
3610
За інформацією порталу rabota.ua, виробнича сфера в 2015 році, судячи з активності розміщення вакансій роботодавцями, вийшла з кризи і знаходиться в тривалому позитивному тренді.
Так, якщо порівнювати кількість вакансій протягом усього року, то тільки лютий поступився січню. Надалі виробничі вакансії неухильно росли. Тим не менш, навіть у виробничників цьогоріч траплялися незначні сезонні спади, наприклад, у серпні та грудні.
Лідером за кількістю розміщених вакансій, якщо говорити про види промисловості, стала легка промисловість. Більше третини всіх вакансій – це саме легка промисловість. На другому місці з 14% – харчова промисловість, а третє-четверте місця ділять меблеве виробництво і лісова промисловість. Скромні 2% – у сільгоспвиробників.
Якщо говорити про затребуваність інженерів, то попит на них є, причому на більшість спеціалізацій. Наприклад, кількість вакансій для інженерів-електриків за 2015 рік зросла майже в півтора рази. Єдиний виняток – інженери-технологи, на них попит трохи зменшився, що, втім, відображає сезонне падіння кількості вакансій.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас