Експерти KKR & Co. рекомендують своїм клієнтам зберігати максимальну за п'ять років частку коштів у грошовій формі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти KKR & Co. рекомендують своїм клієнтам зберігати максимальну за п'ять років частку коштів у грошовій формі

Фондовий ринок
1072
Експерти фонду прямих інвестицій KKR & Co. рекомендують своїм клієнтам зберігати максимальну за п’ять років частку коштів у грошовій формі, відзначаючи зростаючі ризики для глобальних фондових ринків.
Згідно з прогнозом KKR на 2016 рік, близько 7% активів варто зберігати в грошовій формі. У вересні минулого року аналітики фонду радили своїм клієнтам залишати в грошах лише 1% активів.
Рекомендація для частки акцій у портфелях активів знижена KKR до 51% з 55%.
“На жаль, дивлячись вперед, ми не думаємо, що 2016 буде менш хаотичним, ніж попередній, – відзначає глава підрозділу KKR Global Macro and Asset Allocation Генрі Маквею. – Ми хочемо створити запас готівки на початку року, який зможемо використовувати у разі спаду на ринках ризикованих активів “.
Низькі процентні ставки світових ЦБ, які зберігалися протягом останнього десятиліття, робили невигідними заощадження коштів і стимулювали підйом світових фондових ринків. Однак тепер, коли посилення кредитно-грошової політики Федеральною резервною системою (ФРС) призвело до збільшення вартості запозичення в США, а китайська економіка продовжує послаблюватися, фондові ринки стали більш волатильними, і старт 2016 року для американського ринку акцій став рекордно слабким.
Фондовий індекс Standard & Poor’s 500 завершив перший робочий тиждень цього року падінням на 6%.
Темпи глобального економічного підйому можуть виявитися “істотно нижче” очікувань інвесторів, показники рентабельності компаній США “в основному досягли пікових рівнів”, а якість кредитів буде погіршуватися, відзначає Г.Макві.
Згідно з прогнозом експерта, курс юаня до долара США цього року опуститься на 5-10%, що спричинить за собою ослаблення валют інших emerging markets.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас