Найбільш песимістичні очікування: Банк Standard Chartered надав свій прогноз цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш песимістичні очікування: Банк Standard Chartered надав свій прогноз цін на нафту

Енергетика
3635
Аналітики британського банку Standard Chartered дали найпесимістичніший прогноз щодо падіння цін на нафту – на їхню думку, нафтова ціна може опуститися до $ 10 за барель.
«Ми вважаємо, що ціни на нафту можуть опуститися до $ 10 за барель, перш ніж учасники ринку визнають, що все зайшло надто далеко», – йдеться в прогнозі банку.
Агентство відзначає, що ряд інших банків (Barclays, Macquarie, Bank of America, Merill Lynch і Societe Generalе) на цьому тижні погіршили свої прогнози щодо нафтових цін в 2016 році.
Зокрема, Barclays знизив свій прогноз на середню ціну на нафту в 2016 році на Brent і WTI до $ 37 – з $ 60 і $ 56 відповідно.
Погіршення прогнозів пов’язане з уповільненням економічного зростання в Китаї та надвиробництвом нафти. За словами аналітика Wood MacKenzie Крейга МакМахона, перевиробництво на нафтовому ринку зараз становить близько 1.5 млн барелів на день.
Згідно з прогнозами трьох великих інвестиційних банків – Morgan Stanley, Goldman Sachs і Citigroup, нафта проб’є рівень $ 30 і в найближчій перспективі опуститься в район $ 20.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас